Korkeasaaren viereiseen Hylkysaareen virkistys- ja matkailukohde

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Korkeasaaren eteläpuolella sijaitsee noin neljän hehtaarin kokoinen Hylkysaari. Saaresta suunnitellaan Helsingin kaupungin mukaan ympärivuotista virkistys- ja matkailukohdetta.

Hylkysaaren omistaa Valo Finland Oy, jonka tavoitteena on kunnostaa saaren vanhimmat talot ja kuuluisa luotsiasemarakennus entiseen loistoonsa. Luotsiaseman yhteyteen suunnitellaan laajennusta, johon tulisi hotellitiloja. Alueella suunnitellaan myös mökkejä majoituskäyttöön.

Helsingin kaupunki on aloittanut Hylkysaaren kehittämisen mahdollistavan asemakaavamuutoksen valmistelun. Saareen on suunnitteilla lisärakentamista noin 1 000 kerrosneliön edestä. Hylkysaareen ja suunnitelmiin voi tutustua Valo Finland Oy:n kaikille avoimessa tapahtumassa maanantaina 13. marraskuuta kello 12.30-15.

Hylkysaari on toiminut historian aikana muun muassa lehmien laidunmaana ja telakka-alueena. Saaren tunnetuin maamerkki on vuonna 1909 rakennettu merenkulkulaitoksen luotsiasemarakennus, jossa toimi merimuseo vuoteen 2007 asti. Valtion Senaatti-kiinteistöjen nykyiselle omistajalle vuonna 2021 myymän Hylkysaaren rakennukset ovat olleet viime vuosina tyhjillään.