MM-kisat olivat jääkiekkoliitolle jättipotti – miljoonien tuotto

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miesten jääkiekon MM-kisat järjestettiin viime keväänä Tampereella ja Latvian Riiassa. Kotikisat olivat Suomen Jääkiekkoliitolle todellinen jättipotti. Ne tuottivat hurjan tuloksen.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi maanantaina MM-kisojen tuottaneen liitolle 9,3 miljoonan euron tuloksen. Katsojia oli Tampereen Nokia Arenalla 275 230 kappaletta. Yhteensä vuosina 2022 ja 2023 Suomessa järjestetyistä peräkkäisistä MM-kilpailuista kertyi voittoa 23,2 miljoonaa euroa.

MM-kisojen taloudellisen vaikutuksen kerrotaan olleen merkittävä myös kisakaupunki Tampereelle. Suorien taloudellista vaikutusten arvioidaan olleen 75,2 miljoonaa euroa. Epäsuorien vaikutusten arvioidaan olleen 94-131,6 miljoonaa euroa.

Suomi jakoi vuoden 2023 jääkiekon MM-kisojen kisaisännyyden Latvian kanssa. Alkulohkot ja puolivälieriä pelattiin sekä Riiassa että Tampereella. Mitaliottelut järjestettiin kaikki Tampereella.