Autoilija hätäjarrutti hämähäkin takia – aiheutti kolarin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian Death Valleyn kansallispuistossa tapahtui 28. lokakuuta liikenneonnettomuus, jonka aiheuttajaksi paljastui yllättävä syy. Kolari johtui tiellä liikkuneesta tarantulasta eli lintuhämähäkistä.

Yhdysvalloissa lomailemassa ollut sveitsiläinen pariskunta oli ajamassa luonnonpuistossa vuokra-autolla, kun eteen ilmestyi lintuhämähäkki. Kuljettaja painoi jarrua välttyäkseen hämähäkin yliajamiselta. Äkkijarrutuksen vuoksi takana ajanut 24-vuotias kanadalainen moottoripyöräilijä törmäsi auton takaosaan.

Moottoripyöräilijä toimitettiin sairaalahoitoon läheiseen kylään. Los Angeles Times -lehden mukaan motoristin tila ei ole tiedossa, mutta hänen vammojaan kuvailtiin lieviksi. Hämähäkki selvisi tilanteesta hengissä.

Lintuhämähäkkien jalkojen kärkiväli voi olla jopa 28 senttiä. Isosta koostaan huolimatta ne ovat seesteisiä ja ihmisille melko harmittomia otuksia, joiden purema vastaa suurin piirtein mehiläisen pistoa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.