Temppari-Mira voitti body fitnessin maailmanmestaruuden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on saanut kaksi uutta maailmanmestaria kansainvälisen IFBB fitness- ja kehonrakennusliiton MM-kilpailuista Santa Susannasta, Espanjasta. MM-kilpailut alkoivat torstaina ja jatkuvat sunnuntaihin saakka. Titteleitä tavoittelee 1 200 urheilijaa yli sadasta maasta. Suomen joukkueen koko on 70 urheilijaa.

Body Fitnessin maailmanmestaruuden alle 168-senttisten sarjassa voitti vantaalainen Mira Ahola, joka osallistui taannoin Temptation Island -ohjelmaan ja on sittemmin saanut menestystä sosiaalisessa mediassa. Mira puhdisti palkintopöydän voittaessaan myös kaikkien pituussarjojen overall -mestaruuden. Ahola voitti keväällä Vantaalla järjestetyn Fitness Classic -kilpailun ja neljä viikkoa sitten Lahdessa Suomen mestaruuden Body Fitness sarjassa alle 166 cm.

Kuva: @Astlabsphoto, Suomen Fitnessurheily ry

Yksi Suomen menestyneimmistä fitnessurheiljoista kautta aikojen on raumalainen 23-vuotias Eevi Seikkula. Eevi voitti tänä vuonna oman sarjansa alle 168 cm Acrobatic Fitnessissä ja lisäksi hän voitti kaikkien eri pituussarjojen yhteismestaruuden eli overall -tittelin. Eevin saavutukset eivät MM-kilpailussa jääneet yhteen lajiin. Hän saavutti hopeaa bikini fitnessin alle 166 cm sarjassa, jossa mukana oli 22 kilpailijaa. Bikini fitnessin alle 158 cm sarjan suomalaisedustaja porilainen Daniela Kenton sijoittui hopealle 32 kilpailijan joukosta.

Body Fitness -sarjassa alle 158 cm oululainen neljän viikon takainen SM-voittaja Jenni Mäenpää otti hopeaa sarjassaan ja sarjaa ylempänä, alle 163 cm sarjassa. Kolminkertainen SM-voittaja oululainen Jenny Karjalainen on viime vuoden MM-hopeamitalisti ja hän uusi saavutuksensa saavuttaen MM-hopeaa kaulaansa. Suomi sai vielä neljännen MM-mitalin Body Fitnessissä, kun helsinkiläinen Meri Pikkala nappasi pronssia yli 168 cm sarjassa.