Frendien kotitalon eteen kukkia – fanit muistavat edesmennyttä tähteä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaiten suositusta Frendit-sarjasta tunnettu näyttelijä Matthew Perry menehtyi viikko sitten lauantaina 54-vuotiaana. Näyttelijä on saanut osakseen runsaasti kunnianosoituksia ja surunvalitteluja niin kanssatähdiltä kuin faneiltakin.

Lukuisat Perryn fanit ovat muistaneet tähteä New Yorkissa West Villagessa. Bedford Streetin ja Grove Streetin kulmassa sijaitsee ikoniseksi fanien keskuudessa muodostunut rakennus, joka toimi Frendit-sarjan päähenkilöiden kotitalon julkisivuna. Sisätiloihin sijoittuvat kohtaukset kuvattiin studiolla Los Angelesissa.

Frendit-talona tunnetun rakennuksen eteen alkoi viikonloppuna ilmestymään kukkia ja muita muistoesineitä. CBS-uutissivuston mukaan paikalle oli kerääntynyt sunnuntaina ihmisiä pitkienkin matkoje päästä. Paikalla oli esimerkiksi ranskalaisia faneja.

– Minusta tuntuu, kuin olisin menttänyt vanhan ystävän, ranskalainen Genney Lambyn kuvaili.

Monia faneja kosketti myös tapa, jolla Perry puhui ongelmistaan. Näyttelijä ei peitellyt kamppailujaan päihderiippuvuuden kanssa, vaan puhui asiasta avoimesti.

– Kun hän puhui siitä, se sai tuntemaan ettemme ole yksin, nuoria päihderiippuvaisia tukevan Big Vision Community NYCin perustaja Eve Goldberg kertoi CBS:lle.