Hornetit kiitävät pohjoisen yötaivaalla lähiviikkoina – taustalla Ilmavoimien harjoitukset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oulun ja Rovaniemen seudun yläpuolella kiitää lähiviikkoina Hornet-hävittäjiä. Ilmavoimat järjestää tiedotteensa mukaan joukko-osastojen yölentokoulutusta arki-iltaisin lokakuusta joulukuuhun.

Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11 suorittaa pimeälentoja Hornet-hävittäjillä maanantaista torstaihin 30. lokakuuta – 2. marraskuuta ja maanantaista torstaihin 13.-16. marraskuuta. Lisäksi Rovaniemellä lennetään maanantaista torstaihin 27.-30. marraskuuta.

Yölentokoulutus on osa lentäjien koulutusta, ja sen tavoitteena on harjoitella ilmataistelua haastavissa heikon valaistuksen olosuhteissa. Lentotoiminta päättyy iltaisin puoleenyöhön mennessä. Lennot suuntautuvat Rovaniemen tukikohdan lähiharjoitusalueille sekä Ivalon ja Kajaanin väliselle alueella

Harjoitteluun osallistuva omilla alueillaan myös Karjalan lennosto ja Ilmasotakoulu. Harjoittelusta voi koitua meluhaittaa. Lisäksi koulutuksessa käytetään hävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat aiheuttaa hetkellisiä valoilmiöitä.