Näissä Suomen kaupungeissa käteisen käyttö on vähentynyt nopeiten – näissä hitaimmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käteisen käyttö on vähentynyt vuosien saatossa merkittävästi. Käteisnostojen vähentämistä kiihdytti entisestään koronapandemia. Nyt OP Ryhmä on paljastanut käteisen käyttöön liittyviä lukuja.

OP:n henkilöasiakkaiden käteisen käyttö vähenee suurista asutuskeskuksista pääkaupunkiseudulla ja Tampereella keskiarvon mukaisesti tai vähän nopeammin. Sen sijaan länsirannikon kaupungeissa Turussa, Vaasassa, Porissa ja Oulussa käteisen käytön väheneminen on koko maan keskiarvoa hitaampaa.

OP:n henkilöasiakkaiden käteistnostot vähentyivät euromääräisesti 36 prosenttia kesän 2019 ja kesän 2023 välillä. Suomalaiset ovat tänä vuonna nostaneet automaateilta kertanostona keskimäärin 125 euroa. Summa on noussut vuodesta 2019 noin 9 prosenttia.

– Konttorin rooli käteisen nosto- ja talletuspaikkana vähenee edelleen. Asiakkaat ovat siirtyneet nostamaan käteistä automaateilta sekä maksamaan ostoksia maksukorteilla. Mobiilimaksutavat ovat osaltaan vähentäneet käteisen tarvetta erilaisissa arjen tilanteissa, kertoo tiedotteessa OP:n maksamisen palveluista vastaava johtaja Katariina Säntti.