Näitä annoksia suomalaiset tilaavat eniten intialaisista ravintoloista

Ruoka · Tim Isokivi

Intialainen ruoka kuuluu suomalaisten eniten kotiin tilaamiin ruokiin heti pizzan ja hampurilaisten jälkeen. Suomalaisille maistuvan intialaisen keittiön antimista niin liha- kuin kasvisruoatkin.

Ruoankuljetuspalvelu Foodoran mukaan Suomessa tilataan intialaisista ravintoloista eniten Butter Chicken ja Tikka Masala, eli Chicken Tikka -annoksia. Suurimpia intialaisen ruoan kuluttajakaupunkeja ovat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere. Viidenneksi eniten intialaista syödään hieman yllättäen Kouvolassa.

Foodoran viime vuonna teettämän tutkimuksen mukaan eniten intialaisia ja nepalilaisia vaihtoehtoja suosivat naiset. Naiset myös syövät miehiä enemmän kasvisruokia. Saman tutkimuksen mukaan intialainen maistuu parhaiten ylemmille toimihenkilöille.

– Vaikka suosituimmat annokset ovat kanaa, kasvisannoksia myydään huikea määrä. Vuonna 2022 jopa 58 prosentissa tilauksia oli vähintään yksi kasvisannos ja vuonna 2023 kasvisannoksia löytyi 46 prosentissa tilauksia, kertoo Foodoran Head of Commercial Einar Toivonen.