Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjasta tehdään elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista pelisarjoista tuodaan valkokankaalle. Videopelijätti Nintendo on paljastanut tuottavansa The Legend of Zelda -peleihin perustuvan elokuvan yhdessä Sony Pictures -tuotantoyhtiön kanssa.

The Legend of Zelda -elokuvasta suunnitellaan niin kutsuttua live action -elokuvaa, eli kyseessä ei ole tänä vuonna ilmestyneen Super Mario -elokuvan tavoin animaatio. Elokuvan tuottajina toimivat Nintendon arvostettu pelisuunnittelija Shigeru Miyamoto ja muun muassa Spider-Man -elokuvia tuottanut Avi Arad. Ohjaajaksi on kiinnitetty Labyrintti-trilogiasta tunnettu Wes Ball.

Pelisarjan keskiössä on Hyrulen fantasiamaailmassa asuva Link, joka taistelee Ganon-velhoa vastaan, yleensä pelastaakseen prinsessa Zeldan. Tulevan elokuvasovituksen juoni ei toistaiseksi ole tiedossa.

Pelisarjan ensimmäinen osa ilmestyi 8-bittiselle Nintendolle vuonna 1986. Sarjan viimeisin osa, pelaajien ja arvostelijoiden ylistävä The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ilmestyi tänä vuonna. Zelda-pelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 130 miljoonaa kappaletta.