Nick Jonas muistuttaa diabeteksen oireista – näitä kannattaa pitää silmällä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suositusta The Jonas Brothers -yhtyeestä tunnetuksi tulleella Nick Jonasilla on ykköstyypin diabetes. Diabetes todettiin hänellä 18 vuotta sitten kun hän oli 13-vuotias. Nyt 31-vuotiaana hän haluaa levittää diabeteksesta ja sen oireista tietoisuutta.

Etenkin lasten kohdalla diabeteksen oireet vievät henkilön yleensä sairaalakuntoon ja monissa tapauksissa hyvin vakavaan tilaan ennen kuin syyksi osataan todeta diabetes. Nick Jonas julkaisi hänen Instagram-kanavallaan videon, jossa hän puhuu äitinsä Denisen kanssa ykköstyypin diabeteksen yleisimmistä oireista.

Nick Jonas kehottaa vanhempiaan tarkkailemaan lasten kuntoa ja viemään heidät tarkastettavaksi mikäli he alkavat yllättäen virtsaamaan usein ja juomaan paljon. Muita yleisiä oireita ovat uupumus ja väsy sekä selittämätön painon putoaminen.