Poliisi haluaa selvittää vanhan henkirikoksen – tiedätkö mikä paikka on kuvassa?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi on julkaissut luonnoksen paikasta, joka liittyy vuonna 2012 tapahtuneeseen surmatekoon. Kyse on kadonneesta Minna Suomisesta ja hänen ruumiinsa hävittämisestä. Poliisi haluaa nyt yleisöltä apuja paikan tunnistamiseksi.

Paikka on noin 40 kilometrin etäisyydellä Turun Pansiosta. Kyse on kapeasta hiekkatiestä ja sillasta, joka ylitti tammikuussa 2012 sulana virtaavan joen. Sillalle on mahtunut tällöin ainoastaan yksi henkilöauto, joten se on ollut kapea. Sillalta ja hiekkatieltä on noin 1-2 kilometrin matka isommalle, kaksikaistaiselle asvalttitielle.

Sillan läheisyydessä on toinen saman joen ylittävä rakennelma, mikä on valmistettu metallista. Pienemmässä kävelysillassa on ollut mahdollisesti materiaalina kohokuvioitua metallilevyä, eli samanlaista kuin esimerkiksi pyörätuoleille tarkoitetuissa rampeissa käytetään.

– Esitutkinnassa saadun kuvauksen perusteella ruumis on tammikuussa 2012 pudotettu sillalta alas sulana virtaavaan jokeen. Poliisi haluaa pyytää yleisöltä tunnistusapua rikospaikan selvittämiseksi, kertoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin kuvaileman paikan tunnistavia henkilöitä pyydetään ilmoittautumaan poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.