67 prosenttia ostaa joululahjoja ruokakaupasta – tässä suosituimmat lahjat

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joululahjoja ei osteta ainoastaan tavarataloista ja verkkokaupoista. Lidlin kuluttajatutkimuksen mukaan 67 prosenttia aikoo ostaa tänä vuonna joululahjoja ruokakaupoista. Ruokakauppojen suosio korostuu erityisesti lapsiperheissä ja nuoremmissa sukupolvissa.

Lapsiperheistä jopa 85 prosenttia hankkii joululahjoja ruokakaupasta. Ikäryhmistä ruokakaupoissa suorittavat lahjaostoksia eniten 18-34-vuotiaat 78 prosentilla. Yli 54-vuotiaiden kohdalla vastaava luku on 59 prosenttia.

Suosituimpia ruokakaupoista ostettavia joululahjoja ovat suklaa ja muut makeiset, joita aikoi ostaa 86 prosenttia vastaajista. Toiseksi suosituimpia ovat kodintekniikka, sisustus ja muu käyttötavara 44 prosentilla. Leluja ruokakaupoista kertoi ostavansa 38 prosenttia vastaajista.

Vastaajista 1 prosenttia ei aio ostaa tänä vuonna lainkaan joululahjoja. 54-vuotiaiden tapauksessa vastaava luku oli 16 prosenttia, 18-24-vuotiailla puolestaan vain yksi prosentti. Lidlin viikoilla 44-45 teettämään kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista.