Lentokone joutui palaamaan kentälle – hevonen karkasi ruumassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloista Belgiaan matkalla ollut lentokone jouduttiin ohjaamaan takaisin lähtöpaikkaan yllättävästä syystä. Lentokoneen sisällä oli hevonen irrallaan. Hämmentävä tilanne tapahtui 9. marraskuuta.

Air Atlanta Icelandicin rahtilentokone nousi ilmaan New Yorkin John F. Kennedyn kansainväliseltä lentokentältä. Koneen oltua ilmassa noin puoli tuntia kävi ilmi, että rahtina ollut hevonen oli päässyt vapaaksi karsinastaan. Lentäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin palata takaisin lentokentälle.

– Tämä on rahtilentokone, jonka kyydissä on elävä eläin, hevonen. Hevonen on päässyt ulos karsinastaan. Lentäminen sujuu ongelmitta, mutta meidän täytyy palata New Yorkiin, sillä emme kykene pidättelemään hevosta, lentäjät kuvailivat lennonjohdolle.

Lentomatkailuun erikoistuneen PYOK-sivuston mukaan koneesta täytyi poistaa 20 tonnia polttoainetta ennen sen ohjaamista takaisin kentälle. Lentokentälle hälytettiin eläinlääkäri, joka tarkisti hevosen kunnon. Kone pääsi jatkamaan matkaansa Belgian Liegeen myöhemmin samana päivänä.