Presidenttiehdokas vaatii: ”Somepalvelujen tulisi vaatia vahvaa tunnistautumista”

Digi · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen republikaanien presidenttiehdokas Nikki Haley ehdottaa julkisesti, että sosiaalisen median käyttäjät pakotettaisiin vahvistamaan henkilöllisyytensä ennen yhteisöpalveluissa julkaisemista. Hän vetoaa tunnistautumisessa kansalliseen turvallisuuteen.

Etelä-Carolinan entisen kuvernöörin suunnitelma on muuttaa sosiaalista mediaa avoimemmaksi. Hän haluaa, että sosiaalisen median jätit avaavat ja näyttävät algoritminsa kansalle, jotta ihmiset ymmärtävät, kuinka eri alustat houkuttelevat ja koukuttavat sekä pyrkivät vaikuttamaan heihin.

– Kun sosiaalisessa mediassa otetaan vahva tunnistautuminen käyttöön, niin ihmisten pysyttävä sanojensa takana. Samalla pääsemme eroon venäläisistä, iranilaisista ja kiinalaisista roboteista. Ja samalla lisätään kohteliaisuutta, kun ihmiset joutuvat kommentoimaan omalla ja aidolla identiteetillään sekä seisomaan sanojensa takana tietäen, että kaikki näkevät heidän kommenttinsa, Haley jatkoi Fox Newsille.