Sääennusteeseen hyytävä muutos – eikä ole muuttumassa hetkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa vallitsee nyt kylmä sää. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreimman ennusteen perusteella sää tulee pysyttelemään myös lähiviikkoina tavanomaista kylmempänä.

Forecan mukaan tämän viikon keskilämpötiloista ennustetaan jopa 3-9 astetta ajankohdan tavanomaisia lukemia kylmempiä. Suurin poikkeama kylmempään on Länsi- ja Pohjois-Lapissa. Lunta satelee paikoin eteläisessä Suomessa saakka.

Kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu tavanomaista kylmempänä 20. marraskuuta alkavalla viikolla. Keskilämpötilat ovat ennusteen mukaan 2-4 astetta keskimääräistä kylmempiä. Tämänhetkisen ennusteen mukaan 27. marraskuuta ja 4. joulukuuta alkavat viikot olisivat keskiämpötiloiltaan lähellä keskimääräisiä lukemia tai hieman kylmempiä.

– Tämän kuukausiennusteen mukaan Islannin tienoon matalapainesää saattaa yltää Skandinaviaan asti. Suomen osalta suursäätilanne on hyvin epävarma, mutta vähän viileämpi sää saattaa jatkua, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan blogissa.