Särkänniemi tuo iloa ja valoa talveen – joulukuussa uudenlainen tapahtuma

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereella sijaitseva huvipuisto Särkänniemi aikoo tuoda keskelle pimeintä vuodenaikaa huikeita valoteoksia. Kansainvälisesti merkittävä visuaalisen taiteen tapahtuma on tuotettu yhteistyössä taiteilija Kari Kolan kanssa.

Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla järjestetään 15.-17. joulukuuta. Taiteilija Kari Kola toimii projektissa taiteellisena johtajana. Mukana on suuri joukko myös muita tekijöitä, mutta pääideana toimii Kolan suunnittelema valokokonaisuus Särkänniemen huvipuiston alueelle.

– Huvipuisto tarjoaa mahdollisuuden tapahtumalle, jollaista ei pystyisi kaupunkitilaan edes tekemään. Koko alueesta rakennetaan yksi suuri visuaalinen kokonaisuus, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Huvipuiston mittasuhteet, infrastruktuuri ja uniikit rakenteet toimivat erittäin hyvänä pohjana tällaiselle kokonaisuudelle, kertoo taiteilija Kari Kola.

Huvilaitteet eivät ole avoinna tapahtumassa, vaan huvipuistoalueen elämykset luodaan valon, taiteen, musiikin ja esiintyjien avulla.