Uusi Jason Bourne -elokuva suunnitteilla – palaako Matt Damon suosikkirooliin?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muistinsa menettänyt ja menneisyyteensä piinaama CIA:n salamurhaaja Jason Bourne on palaamassa valkokankaalle. Universal-tuotantoyhtiö suunnittelee parhaillaan uutta Bourne-elokuvaa. Projekti on toistaiseksi alkutekijöissään.

Uuden Bourne-elokuvan ohjaajaksi kaavaillaan Edward Bergeriä. Hänen käsialaansa on muun muassa viime vuonna Netflixissä julkaistu sotaelokuva Länsirintamalta ei mitään uutta, joka voitti neljä Oscar-palkintoa. Deadline-sivuston mukaan suunnitteilla olevalla Bourne-elokuvalla ei kuitenkaan ole vielä edes käsikirjoitusta.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, onko Matt Damon palaamassa Jason Bournen rooliin. Damon on näytellyt hahmoa vuosina 2002-2016 elokuvissa Medusan verkko, Medusan isku, Medusan sinetti ja Jason Bourne. Vuonna 2012 ilmestyneessä Medusan perintö-elokuvassa seurattiin uutta CIA-agenttia, jota näytteli Jeremy Renner.