Lauantaina mennään paloasemalle – avointen ovien päivässä paljon ohjelmaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lauantaina alkava paloturvallisuusviikko ottaa näyttävän lähdön infopitoiseen teemaan järjestämällä avointen ovien päivän Suomen paloasemilla. Vuodesta 2008 järjestetty Päivä Paloasemalla -tapahtuma kokoaa etenkin lapsiperheitä tutustumaan palomiesten toimintaan yhteensä yli 360 paloasemalla ympäri Suomen.

Päivän ohjelma vaihtelee paloasemien mukaan, mutta perinteisesti tapahtumassa on päässyt tutustumaan paloautoihin ja sammutuskalustoon. Samalla on saanut kokeilla omia alkusammutustaitoja, suorittaa erilaisia tehtäviä ja nauttia vapaaehtoisten järjestämän kahvion antimista.

Tänä vuonna Päivä Paloasemalla -tapahtuman erikoisuutena on Suunnittele sammutin -kilpailu, jossa tapahtuman osallistujat pääsevät ideoimaan unelmiensa sammuttimia. Paloturvallisuusviikon teemana on ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttaneiden nuorten aikuisten kotien paloturvallisuus. Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.