Euroviisuvoittaja Jamala etsintäkuuluttiin Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2016 Euroviisut voittanut ukrainalaislaulaja Jamala on joutunut etsintäkuulutettujen listalle Venäjällä. Venäläisen Mediazona-uutissivuston mukaan Jamalia syytetään Venäjän armeijaa koskevan väärän tiedon levittämisestä.

Laulaja lisättiin Mediazonan mukaan etsintäkuulutettujen listalle lokakuussa. Myöhemmin marraskuussa venäläinen tuomioistuin pidätti laulajan poissaolevana.

Jamala kommentoi uutista sosiaalisessa mediassa. Laulaja julkaisi 24 tunnissa katoaviin Instagram-tarinoihinsa kuvan, jossa hänet nähtiin Sydneyn oopperatalon edustalla Australiassa. Julkaisussa oli mukana linkki uutiseen ja facepalm-emoji.

Jamala, oikealta nimeltään Susana Džamaladinova, on tullut tunnetuksi Vladimir Putinin hallintoon kohdistuvasta kritiikistään. Hän voitti vuonna 2016 Tukholmassa järjestetyt Euroviisut 1944-kappaleellaan. Kappale kertoo Stalinin ajan vainoista, jolloin Krimin tataareja karkotettiin eri puolille Neuvostoliittoa.