Suomalaiselle pizzaketjulle ylistystä Italiasta – valittiin maailman 50 parhaan joukkoon

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen pizzeriaketju Via Tribunali on saanut jälleen arvostusta pizzan kotimaasta Italiasta. Via Tribunali on valittu toistamiseen Top 50 Pizza Guiden maailman 50 parhaan pizzeriaketjun joukkoon.

Via Tribunali oli tänä vuonna 50 Top Worlds Artisan Pizza Chains, eli maailman 50 parasta artesaanipizzakejua -listan sijalla 33. Vuosittainen palkintogaala järjestettiin Napolissa 23. marraskuuta 2023.

– Napolilaiseen tapaan runsas, pehmeä pohja, klassiset täytteet sekä 45o-asteinen uuni – erityinen keskittyminen nimenomaan aitoon, napolilaiseen pizzaan, kuvailivat tuomarit Via Tribunalia tiedotteen mukaan.

– Me ollaan tehty hommia alusta asti meidän omalla tyylillä, pysyen kuitenkin napolilaisen pizzan traditioille uskollisina. Ihan mieletöntä, että sydämellä tehty kova työ saa jo toistamiseen tällaisen tunnustuksen, kertoi Via Tribunalin perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Antti Kuitunen.

Ensimmäinen Via Tribunali perustettiin vuonna 2017 Helsingin Sofiankadulle. Nykyään ravintoloita on viiden Helsingin toimipisteen lisäksi Turussa, Pirkkalassa ja Kolarissa.