Ensi vuoden verokortit ilmestyvät pian – osalla näkyy jo OmaVerossa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaisten ensi vuoden verokortit valmistuvat parhaillaan OmaVeroon. Paperinen versio postitetaan vasta sitten, kun sähköinen verokortti on ilmestynyt. Ensimmäiseksi kannattaa tarkastaa verokortille asetettu tuloraja.

– Kaikkien verokortit eivät valmistu samaan aikaan, sillä tehtävänä on verokortti peräti 4,9 miljoonalle asiakkaalle. Kannattaa siis odottaa rauhassa, vaikka oma verokortti ei valmistuisikaan ensimmäisten joukossa, sanoo ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta.

Kaikki verokortit tulevat kuitenkin OmaVeroon 13. joulukuuta mennessä. Vuoden 2024 verokortin käyttöön ottamisella ei ole kiirettä, sillä tammikuussa käytetään vielä vuoden 2023 verokorttia. Uusi verokortti astuu voimaan 1. helmikuuta 2024 ja on voimassa vuoden loppuun asti.