Nyt tarkkana liikenteessä – lumipyry muuttaa ajokelin suuressa osassa maata

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen saapui maanantain ja tiistain välisenä tänä lumisadealue. Sankan ja puuskaisen lumipyryn vuoksi ajokeli on suuressa osassa maata huono. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on tiistaina huono Suomen etelä- ja keskiosissa.

Lapissa huonon ajokelien varoituksilta on tiistaina vältytty. Varoituskartta tosin lupaa huonoa ajokeliä Lappiin keskiviikolle aivan Pohjois-Lappia lukuunottamatta. Maanantain kovimmat pakkaset hellittivät tiistaille tultaessa.

Lämpötilat ovat kuitenkin suuressa osassa maata edelleen pakkasen puolella. Tuuli voi yltyä STT:n mukaan myrskylukemiin tiistaina Pohjanlahdella Selkämeren pohjoisosassa ja siitä pohjoisempana. Pakkanen alkaa jälleen kiristymään keskiviikon jälkeen. Forecan kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu myös ensi viikolla ajankohdan keskimääräisiä lukemia kylmempänä.