Tiktok-tähdestä tuli aito supertähti – Tyla sai Grammy-ehdokkuuden

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tyla-nimisestä naisartistista on povattu seuraavaa kansainvälistä ja suurta poptähteä. Nyt eteläafrikkalainen artisti on saanut ensimmäisen suuren tunnustuksen Grammy-ehdokkuuden merkeissä.

Tyla sai Grammy-ehdokkuuden Best African Music -kategoriassa. 21-vuotias Tyla kertoi Jennifer Hudsonin keskusteluohjelmassa vieraillessaan, että hän hyppäsi tuoliltaan huomattuaan oman nimensä ehdokkaiden joukossa. Hän oli ehdokkaiden julkistamisen aikaan New Yorkissa hotellihuoneessaan.

Tyla on tullut miljoonille nuorille tutuksi TikTok-sovelluksen avulla julkaistuaan Water-nimisen kappaleen, josta tuli viraaliksi trendiksi leviävän tanssin myötä oikea megahitti. Water on kerännyt Spotifyssa jo reilusti yli 200 miljoonaa kuuntelua.

Tyla solmi Epic Recordsin kanssa levytyssopimuksen kaksi vuotta sitten kun hänen Getting Late -kappaleensa niitti kotimaista menestystä Etelä-Afrikassa, josta Tyla on kotoisin. Nyt uusi Water-niminen hitti on kuljettanut tähteä ympäri maailmaa esiintymään ja poptähti teki juuri myös Yhdysvalloissa debyyttiesiintymisensä Jimmy Fallonin keskusteluohjelmassa.