New Yorkissa todistettiin Manhattanhenge-ilmiötä – upea näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkissa päästään ihastelemaan kahdesti vuodessa Manhattanhenge-nimellä tunnettua ilmiötä. Silloin aurinko nousee suoraan kaupungin ytimen teiden mukaisesti. Manhattanhengeä todistettiin jälleen keskiviikkona 29. marraskuuta.

Manhattanhenge alkoi keskiviikkona kello 06.59 paikallista aikaa. Se kesti usean minuutin ajan auringon noustessa kaupungin yläpuolelle. Tilanteesta kuvattiin sosiaalisessa mediassa jaettuja näyttäviä videoita.

Keskiviikon ilmiössä oli tarkalleen ottaen kyse käänteisestä Manhattanhengestä. Termillä viitataan nimittäin virallisesti kesällä tapahtuvaan samankaltaiseen ilmiöön, jossa aurinko laskee Manhattanin teiden mukaisesti. Seuraavan kerran käänteistä Manhattanhengeä päästääb ihastelemaan 11. tammikuuta 2024.