Pakkanen kiristyy rajusti – ensi viikolle varoitus paukkupakkasista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marraskuun ja joulukuun vaihde kuluu talvisissa merkeissä. Parin lauhemman ja lumisateisen päivän jälkeen pakkanen alkoi kiristymään torstaina 30. marraskuuta. Sää kylmenee vielä viikonloppuna.

Viikonloppuna pakkasta on etelässä 5-15 astetta ja muualla maassa enimmäkseen 10-20 astetta, ennustaa meteorologi Joanna Rinne Forecan sääblogissa. Vähäiset paikalliset lumisateet ovat mahdollisia. Enimmäkseen sää on poutainen.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan sää kylmenee itsenäisyyspäivän viikolle. Jopa reilusti yli 30 asteen pakkaset ovat mahdollisia. Tämän talvikauden toistaiseksi kylmin lämpötila oli Lapissa Savukosken Tulppiossa 27. marraskuuta mitattu -34,6 astetta.

– Suomen koillispuolella vahvistuu korkeapaine. On mahdollista, että pilvipeite rakoilee enemmän kuin tällä viikolla ja että sää kylmenee entisestään. Tämänhetkisten ennusteiden mukaan voi olla, että ensi viikolla mitataan kylmempiä lämpötilalukemia kuin vielä toistaiseksi tämän talvikauden aikana. Myös tuuli pysyy heikkona, Rinne kertoo.