Maailman vanhin maaeläin täytti 191 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saint Helenan saarella eläkepäiviään viettävä kilpikonna Jonathan on tiettävästi maailman vanhin maalla elävä eläin. Seychellenjättiläiskilpikonna saavutti taannoin kunnioitettavan 191 vuoden iän.

191 vuoden ikä on varsinaisesti vain arvio. Kilpikonnan tarkka ikä ja syntymäpäivä eivät ole tiedossa. Jonathan oli ainakin 50-vuotias saapuessaan Saint Helenalle Seychellesistä vuonna 1882, joten eläin saattaa olla todellisuudessa vielä oletettua vanhempi.

Jonathan on paitsi maailman vanhin maalla elävä eläin, myös tiettävästi vanhin koskaan elänyt kilpikonna. Eläimen kuntoa kuvaillaan hyväksi, vaikka se on vanhalla iällään ehtinyt jo sokeutua ja menettää hajuaistinsa. Kilpikonnan ruokahalu on edelleen hyvä.

Euronews-sivuston mukaan Jonathan on Saint Helenalla eräänlainen kansallissankari, jonka kuva koristaa jopa paikallista kolikkoa. Kilpikonna on tullut tunnetuksi myös libidostaan, sillä sen tiedetään harrastavan edelleen intiimiä kanssakäymistä niin naaras- kuin urospuolisten lajikumppaniensa kanssa.