Sata vuotta puutarhaa koristanut esine olikin ohjus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Walesissa asuvan pariskunnan puutarhaa on koristanut jo vuosikymmenten ajan pommia muistuttava esine. Taannoin selvisi, että esine todella oli pommi. Vieläpä toimiva sellainen.

Jeffrey Edwards on asunut Milford Havenissa sijaitsevassa kodissaan yli 40 vuoden ajan. Sen oli asettanut puutarhaan kodissa ennen Edwardsia asunut pehe yli sata vuotta sitten. Esineen epäiltiin olevan toimimaton räjähde 1800-luvulta.

– Morris-pappa oli ollut kuljettamassa limonadia hevosen ja löytänyt hylsyn. Morrisin kannettua sen kärryihinsä edessä oli erittäin töyssyinen, kilometrien pituinen kotimatka, Edwards kuvaili BBC:lle.

Taannoin poliisi otti yhteyttä Edwardsiin ja tämän vaimoon kertoakseen, että puolustusvoimien täytyy tukia pommi. Puutarhassa vieraillut pommiryhmä totesi räjähteen olevan edelleen toimintakuntoinen sotalaivan ohjus. Se räjäytettiin turvallisessa paikassa ammattilaisten toimesta.

– Se oli kuin vanha ystävä. Olen harmissani siitä, että se pommiraukka räjäytettiin palasiksi, Edwards harmitteli.