Meri nielaisi kokonaisen meksikolaiskylän

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Meksikonlahden rannalla sijaitseva El Bosquen kylä on tuhoutunut. Ihmisten vuosikymmenien ajan kotina ollut paikka on kärsinyt vuorovesien aiheuttamista aalloista ja kodit ovat pyyhkiytyneet aaltojen mukana mereen. Alueen asukkaat uskovat, että pieni kalastajakylä on esimerkki siitä, miten ilmasto muuttuu.

Nyt meri uhkaa nielaista lisää taloja sekä alueen koulun. Tähän mennessä 50 perhettä on joutunut muuttamaan pois kodistaan. Vaikeinta asukkaille kuitenkin on yhteisön menettäminen. Kylässä on ollut tiivis ilmapiiri.

– Emme voi tehdä asialle mitään. Emme voi taistella merta vastaan. Emme pysty pysäyttää sitä, alueen asukas kertoo Associated Pressille ja kertoo, että meren rantaviiva on lähestynyt asuinaluetta vauhdikkaasti viime vuosien aikana.