Jalopenotahna sisälsi kovia huumeita – arvo yli 10 miljoonaa dollaria

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rajaviranomaiset löysivät yli 10 miljoonan dollarin arvosta huumeita piilotettuna meksikolaisen jalapeño-tahnalähetyksen sisään. Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) kertoi, että kuljettajana ollut 28-vuotias mies pidätettiin.

Koirien merkkaamista tynnyreistä löydettiin yhteensä 349 epäilyttävää pakkausta. Pakkausten tarkempi tutkinta paljasti, että ne sisälsivät uskomattomat 1.434 kiloa metamfetamiinia ja 237 kiloa kokaiinia. Viraston mukaan huumeiden katuarvo on 10,4 miljoonaa dollaria, eli 9,55 miljoonaa euroa.

– K-9-tiimimme ovat korvaamaton osa huumeiden vastaista toimintaamme ja tarjoavat luotettavan ja vertaansa vailla olevan havainnointikyvyn raja-asemilla, Otay Mesan sataman johtaja Rosa Hernandez sanoi.