Valkoinen joulu lähes koko Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulun lumitilanne oli varsinkin maan eteläosissa pitkään mysteeri. Tuoreimpien ennusteiden perusteella näyttää kuintekin siltä, että joulu on valkea etelää myöten. Se voi jopa aiheuttaa haasteita liikenteessä. Suomeen levisi torstain vastaisena yönä lumisateita etelän suunnalta.

Forecan mukaan lisää lumisateita on tulossa Suomeen loppuviikon ja joulunpyhien aikana. Perjantaina lunta voi tulla maan etelä- ja keskiosassa pyryttämällä, mikä tietää huonoa ajokeliä.

– Vuorokauden aikana uutta lunta sataa etelässä enimmäkseen 5–15 senttimetriä. Maan keskiosassa lumisade alkaa perjantaina päivällä. Lumikertymät vaihtelevat maan keskiosassa 5 senttimetrin molemmin puolin, ennustaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Lumisateet jatkuvat lauantaina, ja Suomessa puhaltaa kylmä koillistuuli. Lämpötila vaihtelee etelän nollakeleistä Pohjois-lapin 10-20 asteen pakkasiin. Jouluaattona lumisadealue kulkee näillä näkymin Pohjois-Suomen yli pohjoiseen, ja muuallakin on odotettavissa lumikuuroja. Lumisateita ennustetaan myös joulupäivälle eli maanantaille. Lämpötiloissa pysytään maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona edelleen pakkasen puolella.