Japanissa hurja näky: Satoja tonneja kuolleita kaloja ajautui rantaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanin Hokkaidossa on ihmetelty erikoista ilmiötä. Hakodaten sataman läheiselle rannalle huuhtoutui arviolta 1 200 tonnin edestä kuolleita kaloja. Huolestuttavan ilmiön syy on mysteeri.

Verkossa levinneiltä videoilta ilmenee, että jopa kilometrejä kattava osio japanilaiskaupungin rannasta oli täysin kuolleiden kalojen peitossa. Suuri osa kaloista oli sardiineja ja makrilleja. The Guardian -lehden mukaan paikalliset kalastajat alkoivat nopeasti keräämään kaloja, sillä he pelkäsivät mätänevien raatojen aiheuttavan ympäristövahinkoja madaltamalla veden happitasoa.

– En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Aloimme vasta viime vuonna saamaan japaninsardiineja Nakirin alueella. Vaikuttaa siltä, että meren ekosysteemi on muuttumassa, paikallinen kalastaja kuvaili paikalliselle Mainichi Shimbun -lehdelle.

Asiantuntijat epäilevät kalojen joutuneen saarroksiin petokalojen jahtaamana. Kalojen joukkokuolemia voi myös aiheutua vedessä tapahtuvan äkillisen lämpötilan laskemisen seurauksena. Ilmiön syitä pyritään selvittämään tutkimalla merivedestä otettuja näytteitä.