Asunnon taulu olikin peräisin tulivuoren tuhoamasta Pompejista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgialaisen perheen kodista on löytynyt kadonnut antiikkiesine. Kodin rappusten yläpuolella seinäkoristeena käytetty laatta on peräisin Vesuvius-tulivuoren purkautumisen seurauksena vuonna 79 tuhoutuneesta Pompejin kaupungista.

Raphaël De Temmerman oli vierailemassa Pompejin raunioilla poikansa Geertin kanssa vuonna 1975. Heitä lähestyi matkamuistoja myynyt kauppias. Isä ja poika päätyivät ostamaan kivilaatan, johon oli kaiverrettu kuvioita.

Euronews-sivuston mukaan kivilaatta koristi De Temmermanien kotia vuosikausien ajan. Taannoin Geert päätti selvittää, olisiko esineellä todellista arvoa. Laatta annettiin muinaiseen Roomaan erikoistuneiden tutkijoiden tutkittavaksi, ja seuraavana päivänä De Temmermanien ovella olivatkin poliisit.

Perheen ostama laatta ei ollutkaan jäljennös, vaan aito Pompejin raunioista laittomasti poistettu muinaisesine. De Temmermanit ovat valmiita luovuttamaan esineen Italiaan. He tosin toivovat saavansa siitä jonkinlaisen rahallisen korvauksen.

– Hurjaa että turistit ovat katselleet vain jäljennöstä samalla, kun aito esine on ollut seinällämme koko tämän ajan, Geert kuvaili 7sur7news-uutissivustolle.