Britannia valitsi euroviisuedustajakseen tunnetun poptähden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2024 Euroviisut järjestetään Ruotsin Malmössa toukokuussa. Suomen seuraava viisuedustaja valitaan helmikuussa Uuden Musiikin Kilpailussa, mutta osassa maita edustajat ovat jo selvillä.

Iso-Britannian seuraavaksi euroviisuedustajaksi on BBC:n mukaan valittu Olly Alexander. Artisti on jo ennestään luonut kansainvälistä uraa poptähtenä. Kotimaassaan Britanniassa hänen albuminsa ovat olleet listaykkösiä.

Musiikkiuransa ohella Alexander on tullut tunnetuksi näyttelijänä. Hänet on nähty televisiossa muun muassa sarjoissa Skins, Penny Dreadful ja It’s a Sin. Alexanderin elektroniseksi ja tanssittavaksi kuvailtua viisukappaletta on mukana työstämässä Danny L Harle, joka on tuottanut muun muassa Dua Lipan ja Charli XCX:n hittejä.

Euroviisuedustajan valinta toteutetaan eri maissa eri tavoilla. Esimerkiksi Britanniassa edustajaa ei ole viime vuosina valittu yleisöäänten perusteella. Alexanderin valinta paljastettiin Stricty Come Dancing -ohjelman finaalissa 16. joulukuuta.