Harvinainen näky videolle – täysin valkoinen peura pellolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa hämmästeltiin taannoin harvinaislaatuista eläintä. Pennsylvanian osavaltion maaseudulla nähtiin kokonaan valkoinen peura. Tilanteesta kuvattiin viraalina sittemmin levinnyt video.

Vitivalkoinen peura nähtiin CBS News -uutissivuston mukaan vaeltamassa pellolla Westmorelandin piirikunnassa joulukuun puolivälissä. Harvinaisen näyn ikuisti videolle anonyyminä pysyttelevä henkilö. Peuran valkoisen värityksen uskotaan johtuvan albinismista.

Pennsylvanian riistakomission mukaan albiinopeurat ovat erittäin harvinaisia. Kokonaan valkoisia peuroja on kuitenkin nähty Pennsylvaniassa. Esimerkiksi vuonna 2019 Pittsburghin alueella nähtiin lyhyen ajan sisällö sekä valkoinen peura että valkoinen peuran vasa.