Jennifer Lawrence ei suostunut laihduttamaan Nälkäpeli-elokuvaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvaltalainen näyttelijä Jennifer Lawrence sai ensimmäisen lapsensa aviomiehensä Cooke Maroneyn kanssa viime vuonna. Tähti on jo palannut töihin lyhyeltä äitiyslomaltaan ja tähdittänyt uutta No Hard Feelings -elokuvaa, jonka ensi-ilta oli tänä vuonna.

Jennifer Lawrencen ensimmäinen iso rooli oli Nälkäpeli-elokuvasarjassa. Lawrence koki nuorena näyttelijän alkuna paineita roolista, koska Katniss Everdeen oli monille jo kirjoista tuttu sankari ja kaikilla oli mielipide siitä miltä naisen olisi pitänyt näyttää.

Jennifer Lawrence kertoi Variety-lehden haastattelussa kokeneensa paineita siitä, että hänen olisi pitänyt laihduttaa ja olla pienemmässä kunnossa roolia varten. Hän päätti lopulta olla laihduttamatta, koska dieetti ei kuulostanut hänestä mukavalta.

Lawrence pohti myös sitä, että hän ei halunnut antaa lapsille ja nuorille sellaista esimerkkiä, että Katnissia esittääkseen pitäisi olla tietyn kokoinen. Naisten paino oli kuitenkin suuri puheenaihe Nälkäpeli-elokuvien aikaan ja tähdeltä kyseltiin jatkuvasti haastatteluissa, että paljonko hänen piti laihduttaa roolia varten.