Suomalaisille maksuton painonhallintavalmennus

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Omaolo on julkinen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelu, joka on käytössä koko Suomessa ajasta ja paikasta riippumatta. Omaolossa on mahdollista saada valmennuksia niin painonhallintaan kuin uneen. Valmennukset ovat maksuttomia.

Noin 1,2 miljoonan suomalaisen aikuisen painoindeksi ylittää lihavuuden rajan. Omaolon hyvinvointivalmennukset kannustavat terveyttä tukeviin elintapamuutoksiin. Valmennukset sisältävät erilaisia tehtäviä, jotka ohjaavat ja tukevat käytännönläheisesti pienten ja pysyvien muutosten tekemistä. Hyvinvointivalmennuksen voi aloittaa itsenäisesti tai sote-ammattilaisen suosittelemana.

Valmennus tukee painonhallintaa ja opastaa järkevään sekä maltilliseen painonpudotukseen. Osallistuja saa viikoittain käytännönläheisiä neuvoja arkeen ja tehtäviä, joiden avulla on mahdollista tehdä pysyviä muutoksia ruokailutottumuksiin ja vähentää painoaan. THL:n Terve Suomi -tutkimuksen mukaan lihavuuden ehkäisyssä tärkeässä roolissa ovat terveyttä edistävät ruokavalinnat, liikuntatottumukset sekä riittävä uni. Omaolon valmennukset tukevat myös näissä teemoissa.