Suomen myydyimmät levyt listattiin – arvaatko suosituimmat?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Levykauppa Äx on paljastanut, mitä levyjä suomalaiset ostivat eniten vuonna 2023. Kotimaisen levykauppaketjun asiakkaita kiinnostivat tänä vuonna muun muassa raskas rock ja suomalaiset suosikit laidasta laitaan.

Vuoden 2023 myydyin levy oli heavy metal -yhtye Metallican uutuusalbumi 72 Seasons. Toisella sijalla oli Euroviisuissa Suomea menestyksekkäästi edustaneen Käärijän Cha Cha Cha Mixtape. Suomea edustettiin myös kolmannella sijalla, jolla oli Maustetytöt albumillaan Maailman onnellisin kansa.

Kärkikymmenikössä olivat myös Stam1nan X, Ville Valon Neon Noir, Rolling Stonesin Hackney Diamonds, Hanoi Rocksin Oriental Beat, Taylor Swiftin 1989-levyn uusi version, Arppan Valeria ja Kingston Wallin I. Yhteensä tänä vuonna Levykauppa Äx myi noin 338 000 cd-levyä ja 237 000 vinyylilevyä. Laajemmat listat eri lajityppien myydyimmistä tuotteista löytyvät Äxän sivuilta.