Tubettajien hämmästyttävä ennätystempaus – yli 20-metrinen torni jäätelötikuista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jäätelötikkuja on käytetty askarteluun iät ajat, mutta harvemmin aivan samalla tavalla kuin taannoin Brasiliassa. Kaksi paikallista tubettajaa rikkoi maailmanennätyksen maailman korkeimman jäätelötikkutornin ansiosta.

Iberê Thenório ja Mari Fulfaro ylläpitävät tiede- ja teknologiateemaisiin videoihin keskittyvää Youtube-kanavaa Manual do Mundo. Pari päätti taannoin toteuttaa taatusti ainutlaatuisen ennätyksen. He halusivat selvittää, kuinka korkean jäätelötikkurakennelman rakentaminen olisi mahdollista.

– Haastavinta oli tornin pystyttäminen. Se oli liian korkea, ja siinä oli runsaasti hauraita liitoskohtia. Rakennelma hajosi kolmesti ennen kuin saimme sen pystyyn, ja pian se kaatui tuulen vaikutuksesta. Onneksi pystyimme mittaamaan sen juuri ajallaan, Thenório kommentoi Guinnessin ennätystenkirjalle.

Torni kohosi lopulta 23,81 metrin korkeuteen. Guinness vahvisti kyseessä olleen maailman korkein jäätelötikkutorni. Runsaasti suunnittelutyötä vaatinutta rakennelmaa oli muakan valmistamassa yhteensä 16 ihmistä.