Five Nights at Freddy’s -elokuva rikkoi ennätyksen Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu Five Nights at Freddy’s -kauhupelisarja on kääntynyt elokuvaksi. Pelien suosio vaikuttaa ulottuneen myös valkokankaalle saakka, sillä perjantaina 27. lokakuuta ensi-iltansa saanut elokuva on noussut menestykseksi myös Suomessa.

Five Nights at Freddy’s keräsi ensimmäisen viikonlopun aikana Suomessa 49 181 katsojaa. Finnkinon mukaan avaustulos rikkoi kauhuelokuvien ensmmäisen viikon katsojaennätyksen. Aikaisempaa ennätys kuului vuonn 2019 ilmestyneelle SE: Toinen luku -elokuvalle, joka keräsi avausviikonloppuna 42 745 katsojaa.

Five Nights at Freddy’s kertoo vartijasta, joka kohtaa öisin karmivia tilanteita Freddy Fazbear’s Pizza -ravintolassa. Ravintolan animatroonisilla hahmoilla on nimittäin tapana herätä henkiin. Pelisarjan elokuvaversio oli suunnitteilla pitkään eri studioiden toimesta.

Elokuvan on ohjannut suomensukuinen Emma Tammi, joka muistetaan The Wind -elokuvastaan. Päärooleissa nähdään Josh Hutcherson, Elizabeth Lail, Matthew Lillard ja Mary Stuart Masterson.