Tutkimus: Pähkinöiden syönti parantaa intiimielämää

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkijat ovat havainneet, että maapähkinoissä ja saksanpähkinöissä oleva foolihappo vaikuttaa ihmisten intiimiin elämään positiivisesti. Foolihappo lisää muun muassa sukupuolihalua ja parantaa nautintoa erityisesti vaihdevuodet ohittaneilla naisilla.

Muita oleellisia foolihapon lähteitä ovat herneet, pavut, leivät, munat ja lehtivihannekset. Iranissa tehdyssä tutkimuksessa oli mukana sata keski-ikäistä naista, joista puolet sai foolihappolisää joka päivä kahdeksan viikon ajan. Verrokkiryhmälle annettiin lumelääkettä. Naisten halut, tyytyväisyys ja kiihottuminen paranivat enemmän folaattia nauttineessa ryhmässä.

– Tuloksemme viittaavat siihen, että foolihappo mahdollisesti parantaa seksuaalista toimintaa vaihdevuodet ohittaneilla naisilla. Tulosten vahvistamiseksi tarvitaan laajempia tutkimuksia, tutkija tohtori Hedyeh Riazi selitti Journal of Sexual Medicine -julkaisussa.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että foolihappo voi auttaa miehiä torjumaan erektiohäiriöitä parantamalla verenkiertoa.