Valtava hämähäkki lahjoitettiin eläintarhalle – auttaa tärkeässä työssä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australia tunnetaan kirjavasta ja toisinaan vaarallisestakin eläinkunnastaan. Yksi saarivaltion pahamaineisimmista lajeista on erittäin myrkyllinen suppilohämähäkki. Sen voimakas myrkky voi tappaa ihmiset vain 15 minuutissa.

Australiasta on The Guardian -lehden mukaan löydetty historian kookkain suppilohämähäkki. Central Coastilta noin 80 kilometrin päästä löydetyn hämähäkin jalkojen väli on hurjat 7,9 senttiä. Hercules-nimen saanut kahdeksanjalkainen on suurempi, kuin aikaisemman kokoennätyksen rikkonut Colossus.

Asiantuntijoiden kiinniottama hämähäkki annettiin alkuun paikalliselle sairaalalle. Se sai kuitenkin myöhemmin uuden kodin matelijoihin ja ötököihin erikoistuneesta Australian Reptile Park -eläintarhasta. Hercules auttaa eläintarhaa tärkeässä työssä.

Eläintarhassa hämähäkeiltä lypsetään niiden myrkkyä. Sen pohjalta voidaan valmistaa vastamyrkkyä, jonka avulla pystytään pelastamaan myrkkyhämähäkkien puremaksi joutuneita ihmisiä. Vastamyrkkyohjelma aloitettiin vuonna 1981, minkä jälkeen yksikään ihminen ei ole kuollut Australiassa suppilohämähäkin pureman seurauksena.