Tutkimus paljasti: Näin harvoin ihmiset nukkuvat hyvin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kannabistuotteita Yhdysvalloissa myyvä Cornbread Hemp -niminen yritys on tuonut markkinoille rentouttavia hampputuotteita, joissa on THC:tä noin kaksi milligrammaa annoksessa. Syykin on selkeä: Amerikkalaiset kertovat nukkuvansa täydelliset unet ainoastaan 132 kertaa vuodessa, eli keskimäärin joka kolmas yö. Huonoista unista kärsitään 113 yönä vuodessa.

Suurin syy univaikeuksille on kyselyn vastaajien mukaan stressi ja ahdistus. Mikäli unensaanti vaikeutuu, vaikuttaa se suoraan seuraavaan päivään. Ihmiset yrittävät lievittää ahdistusta puhelinta selaamalla, herkkuja syömällä ja kattoon tuijottamalla. Unettomuus aiheuttaa terveysongelmia niin fyysisesti kuin henkisestikin, mikäli käy uskominen 2.000 amerikkalaisvastaajaa.

Unettomuutta yritetään hoitaa lämpimällä juomalla, kirjoja lukemalla ja melatoniinilla. Yhdysvalloissa on laillista hyödyntää myös luonnollista yrttiä, kannabista stressin, ahdistuksen ja unettomuuden hoitamisessa. Siitä on todistettu olevan apua myös paniikkikohtauksiin ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon.