Hyytävät pakkaset palaavat – jopa 10 astetta keskimääräistä kylmempää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tammikuu jatkuu talvisissa merkeissä. Loppuviikosta liikenteessä harmia aiheuttaneen runsaan lumisateen jälkeen tiedossa on jälleen kireitä pakkasia. Näin lupaa Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kuukausiennuste.

Pakkaset ovat Forecan mukaan 15. tammikuuta alkavalla viikolla jopa 10 astetta keskimääräistä kylmempää. Pakkanen kiristyy helposti 20-30 asteen välille. Sademäärät sen sijaan jäävät keskimääräistä pienemmiksi.

Kuukausiennusteen mukaan 22. tammikuuta alkavalla viikolla kovimmat pakkaset hellittävät. Keskilämpötilojen ennustetaan putoavan Suomessa lähele keskimääräisiä lukemia. Pakkanen saattaa kiristyä jälleen 29. tammikuuta ja 5. helmikuuta alkavilla viikoilla.

– Tammi–helmikuun vaihteessa sää muuttuu jälleen hieman kylmempään suuntaan. Myös muualla Euroopassa lämpötilat laskevat lähemmäs tavanomaisia lukemia, kertoi meteorologi Kristian Roine Forecan blogissa.