Yli kolmannes kokee palavansa loppuun kesken työviikon

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uuden tutkimuksen mukaan 38 prosenttia amerikkalaisista kokee palavansa loppuun kesken työviikon. Tutkimukseen osallistui 2.000 aikuista, ja selvityksessä tarkasteltiin keskimääräisen ihmisen energiatasoa koko päivän ajan. Havaintojen mukaan 38 prosenttia tuntee energiatasojensa olevan alhaiset vähintään neljänä päivänä viikossa.

Saman verran vastaajia kertoi, että heillä oli vaikeita uupumuksen tunteita vuonna 2023. OnePollin elektrolyyttijuomasekoituksen Liquid IV:n puolesta suorittamassa tutkimuksessa kävi ilmi, että vastaajat haluasivat löytää ratkaisuja burnoutiin. Yleisin keino piristyä on juoda kofeiinipitoista juomaa. Osalle riittää vesilasillinen ja toiset turvautuvat sokeriseen vaihtoehtoon.

Peräti puolet kyselyyn vastanneista luottaa energiajuomiin selviytyäkseen uuvuttavista päivistä. Joka viides kertoi nauttivansa energiajuomia päivittäin. Sen sijaan alle 40 prosenttia vastaajista kertoi juovansa vettä päivän aikana. Enemmän juodaan kahvia, mehua ja limonadia.

– Kun he tuntevat olevansa maissa tai väsyneitä, turvautuvat he kofeiinipitoisiin juomiin, joissa on korkea sokeripitoisuus ja vähän tai ei lainkaan lisähyötyjä. Vaikka nämä juomat voivat antaa nopean piristyksen, niin kofeiinin ja sokerin liiallinen kulutus voi pahentaa väsymystä, Liquid IV:n tieteellisten asioiden tutkimuksen ja kehityksen varatoimitusjohtaja Sai Chaluvadi sanoi.

Oikean nesteytyksen puuttuminen voi vaikuttaa energiatasoihin myös pitkällä aikavälillä. Suurin osa vastaajista sanoi, että heidän loppuunpalamisensa johtui perheeseen tai työhön liittyvästä stressistä.