HSL toteuttaa toivotun uudistuksen – viimeinkin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin seudun joukkoliikenteessä otetaan käyttöön monien toivoma uudistus. Matkan voi maksaa lähimaksulla kaikissa HSL:n kulkuneuvoissa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsiväylä. Lähimaksun on tarkoitus olla mahdollista vuoden loppuun mennessä.

Ensimmäisiä laitteita päästään näillä näkyminen testaamaan kesän aikana. Lähimaksuvaihtoehtoa kokeillaan alkuun Suomenlinnan lautalla ja tietyillä metroasemilla. HSL on suunnitellut lähimaksun käyttöönottoa jo vuosien ajan. Uudistuksen oli määrä toteutua jo viime vuonna.

Syynä oli se, että alkuperäisestä kilpailutuksesta valitettiin markkinaoikeuteen, minkä seurauksena HSL:n täytyi uusia se. HSL uudistaa lähimaksun käyttöönottoa varten noin 4 200 kortinlukijaa. Lisäksi käyttöönotto vaatii uusia reitittimiä ja testausjärjestelmän.