The Weekndin hitti teki historiaa – rikkoi huikean rajapyykin suoratoistossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalaisartisti The Weeknd jatkaa voittokulkuaan yhtenä tämän hetken suurimmista poptähdistä. Artisti on rikkonut ensimmäisenä maailmassa merkittävän virstanpylvään musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssä.

The Weekndin Blinding Lights -hittiä on striimattu Spotifyssä yhteensä yli neljä miljardia kertaa. Kyseessä on uusi maailmanennätys, sillä yksikään artisti ei ole aikaisemmin päässyt samankaltaisiin toistomääriin palvelussa. Spotifyn toiseksi striimatuin kappale on Ed Sheeranin Shape of You, jolla toistokertoja on 3,7 miljardia.

– Se, että tekemäni asiat tavoittavat miljoonia ja jopa miljardeja ihmisiä, tulee saamaan minut aina nöyräksi! Olen niin kiitollinen siitä että tämä kappale saa ihmiset tuntemaan jotain sellaista, joka saa heidät palaamaan sen äärelle kerta toisensa jälkeen, The Weeknd kuvaili tiedotteessa.

Blinding Lights julkaistiin alun perin vuonna 2019 ilmestyneellä After Hours -levyllä. The Weeknd, oikealta nimeltään Abel Makkonen Tesfaye, paljasti viime vuonna harkitsevansa artistinimensä vaihtamista seuraavan albuminsa jälkeen.