Pormestari lensi lemmenlomalle Dubaihin – veronmaksajien piikkiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Orleansin pormestari LaToya Cantrell on joutunut FBI:n tutkinnan kohteeksi, koska naisella on ollut väitetysti suhde paikalliseen poliisiin. Pormestarin kerrotaan lennättäneen salarakkaan kanssaan Dubaihin lemmenlomalle veronmaksajien piikkiin. Matka maksoi 14.000 dollaria.

Tilanteesta monimutkaisemman se, että pormestarin vartijana toiminut poliisi Jeffrey Vappie, on viettänyt aikaansa Cantrellin kanssa myös vapaa-ajallaan. Nyt FBI tutkii kellonaikoja, jotka kaksikko on viettänyt yhdessä. Pormestari halusi juuri Vappien kanssaan Dubain ilmastokokoukseen joulukuussa. Koska kyseessä oli työmatka, niin Louisianan veronmaksajat rahoittivat myös Vappien lentoliput, hotelli- ja muut kulut yhteensä 14.000 dollarilla. Pormestarin kulut yksin olivat 24.000 dollaria.

Mediassa uutisoitiin kaksikon salasuhteesta ensimmäisen kerran viime vuoden marraskuussa, jolloin Vappien vaimo haki avioeroa. Nainen väitti suoraan Cantrellin ja kaupungin poliisin olleen seksuaalisessa suhteessa keskenään. Oikeuspaperin mukaan poliisi myönsi suhteen entiselle puolisolleen.

Myöhemmin Cantrell ja Vappie ikuistuivat valvontakameraan vieraillessaan kaupungin omistamassa asunnossa kahdestaan, Fox 8 -uutiskanava kertoo. Asuntoa on käytetty yleensä arvovaltaisten vieraiden mahoittamiseen ja tapaamiseen. Cantrell on kiistänyt väitteet ja pitää suhdespekulointia naurettavana. Cantrell myös väitti, että häntä tutkaan, koska hän on nainen. Vappie on edelleen New Orleansin poliisi, mutta hänet on poistettu pormestarin turvallisuusmiehistöstä. Cantrell on New Orleansin ensimmäinen naispormestari sen 300-vuotisen historian aikana.