Lumesta tehty jäätelöresepti leviää – video sai monet hämilleen

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

TikTokissa on alkanut viime aikoina kiertämään monia reseptejä, joissa käytetään lunta. Lumen syömistä ei kuitenkaan suositella, koska lumi kerää matkallaan maahan ilmakehästä saasteita ja epäpuhtauksia. Sen lisäksi lumessa voi olla bakteereja, viruksia ja muita mikrobeja, joita ei paljaalla silmällä voi erottaa.

Moni tuntuu olevan kuitenkin sitä mieltä, että lumen syöminen on hauskaa ja vaaratonta mikäli sitä ei syö liikaa. Ehkä tässä piilee syy siihen, minkä vuoksi TikTokissa on lähtenyt leviämään viraalihitiksi jäätelöresepti, jossa jäätelö tehdään pihalta kerätystä lumesta.

Janelle & Kate -kanavalla nähdään miten jäätelö tehdään sekoittamalla lumeen kondensoitua maitoa, vaniljauutetta ja kookossokeria. Lopuksi nainen ottaa jäätelöä kulhoon, ripottelee päälle suklaahippusia, nonparelleja ja pursottaa kermavaahtoa.

Osa kommentoijista tuntuu olevan reseptistä innoissaan, mutta moni on myös kyseenalaistanut lumen käyttämisen. Kommenteissa udellaan naiselta useaan otteeseen onko hän nähnyt miltä lumi näyttää mikroskoopin läpi katsottuna.

@janelleandkate Snow cream coming in hot. #snowicecream #snowcreamrecipes #snowday #snow #recipes ♬ Ain't No Mountain High Enough – Marvin Gaye & Tammi Terrell