Talvilomien säistä ensimmäiset ennusteet – kylmää kyytiä luvassa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säässä tapahtui paukkupakkasten jälkeen jälleen käänne lauhempaan suuntaan. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan lauha sää on jatkumassa helmikuun alkuun, minkä jälkeen edessä saattaa olla taas kylmempiä ilmoja. Myös ensimmäiset ennusteet talvilomien säistä on saatu.

Tammikuun 22. päivä alkanut viikko sujuu sateisissa merkeissä. Viikon keskilämpötilat ovat enimmäkseen 3-6 astetta keskimääräistä lämpimämpiä. Alkuviikon jälkeen sää kuitenkin kylmenee.

Kuukausiennusteen mukaan keskimääräistä lauhempi ja sateisempi sää jatkuu myös ensi viikolla. Helmikuun 5. päivä alkavalle viikolle sen sijaan ennustetaan jälleen keskimääräistä kylmempää säätä. Sään ennustetaan toistaiseksi jatkuvan kylmänä myös talvilomien aikaan.

– Helmikuun 19. ja 26. päivä alkavilla viikoilla Suomessa on tämän hetken ennusteen mukaan mahdollisesti hieman keskimääräistä kylmempää, mutta ennuste on jo hyvin epävarma, kertoo meteorologi Joonas Koskela Forecan sääblogissa.

Koululaisten talvilomia vietetään porrastetusti helmi-maaliskuussa. Ensimmäiset talvilomaviikot vietetään 19. helmikuuta alkaen, viimeiset 4. maaliskuuta alkaen.