Yhdysvaltoihin suunnitellaan kaikkien aikojen pilvenpiirtäjää – korkeus yli 580 metriä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ei juuri näe pilvenpiirtäjiä, mutta muualla ne ovat tyypillisiä kaupunkikeskittymissä sekä pankkien ja huippuyritysten toiminta-alueella. Yhdysvalloissa on pilvenpiirtäjiä jokaisessa miljoonakaupungissa. Nyt maahan suunnitellaan sen kaikkien aikojen korkeinta rakennusta, eikä se ole nousemassa New Yorkiin.

Yhdysvaltojen korkeimman pilvenpiirtäjän rakentamissuunnitelmat ovat suuntautuneet amerikkalaisesta näkökulmasta hyvin epätodennäköiseen metropoliin: Oklahoma Cityyn. Hankkeessa Boardwalk at Bricktown -tornista olisi tarkoitus rakentaa maan korkein, 581,25 metrinen kiintopiste. Korkeus on jaloissa ilmaistuna 1907, mikä on symbolinen luku alueelle. Kyseisenä vuonna Oklahoma hyväksyttiin Yhdysvaltojen 46. osavaltioksi.

Oklahoma City Free Pressin mukaan rakennuttaja Matteson Capital on anonut poikkeuslupaa mammuttiprojektin rakentamiseen. Jos rakennus hyväksytään, se olisi samalla koko maailman viidenneksi korkein. Superkorkean tornin ylimpiin kerroksiin tulee ravintola ja baari sekä näköalatasanne. Muu torni tulee olemaan yksityisasukkaiden, yritysten ja hotellien käytössä. Oklahoma City on yksi Amerikan nopeimmin kasvavista kaupungeista, ja se nousi viime vuonna maan 20. väkirikkaimmaksi kaupungiksi.